Peran Serotonin dina Brain sareng Awak

serotonin bahagia hormon

Naon Serotonin sareng Naha Disebut Hormone Kabagjaan?

Serotonin atanapi (5-HT) mangrupikeun bahan kimia alami dina uteuk sareng awak anu tindakan minangka neurotransmitter sareng hormon.

Anjeunna seueur kalungguhan dina ngatur wanda, ingetan, sare, nyerna sareng seueur deui.

Produksi serotonin mangrupikeun hasil tina métabolisme biokimia internal atanapi degradasi asam amino L-tryptophan. Hasil tina ngarobih ieu 5-hydroxytryptophan (5-HTP), anu sacara langsung bahan kimia pikeun serotonin.

Precursor (kadangkala dianggo salaku prékursor) dina kimia organik - zat, sanyawa kimia anu meta pikeun ngahasilkeun sanyawa kimia

Serotonin, didamel tina 5-HTP, dianggo ku awak pikeun sababaraha tujuan anu penting, kalebet kendali sareng wanda pencernaan. Maca deui ngeunaan 5-HTP Consumption, Effect, Benefit

Dimana Serotonin Dijieun?

Serotonin dihasilkeun dina uteuk sareng saluran pencernaan.

Kurang leuwih 85% tina serotonin awak aya dina usus sareng platélét dina getih. Pasokan sésa-sésa aya dina sistem saraf pusat.

Dina saluran pencernaan, 5-HT dianggo bagian salaku peristalsis atanapi kontraksi / gerakan anu henteu cekap sareng fungsi sistem pencernaan kami.

Peristalsis nyaéta kontraksi annular berirama tina otot lemes témbok tubular, ngadorong eusi organ.

Dina sistem saraf pusat, 5-HT dianggo salaku neurotransmitter, ningkatkeun komunikasi antara neuron. Éta mangrupikeun sipat neurokimia anu teu ngahubungkeun, anu hartosna ngabantosan nyegah neuron ti langkung pikagumbiraeun ku merangsang rasa tenang, rélaxasi sareng kabagjaan.

Otak butuh saraf neurotransmiter pikeun saimbang efek tina neurotransmission excitatory kana bahan kimia sapertos dopamine, noradrenaline, acetylcholine, sareng glutamat.

Serotonin teu tiasa nyebrang halangan otak-otak upami diéngkél atanapi ngahasilkeun di tempat sanés dina awak. Masih, seueur 5-HT anu dipikabutuh pikeun fungsi otak. Prékursor 5-HT nyaéta L-tryptophan sareng 5-HTP.

Tryptophan sareng 5-HTP

Tryptophan mangrupikeun asam amino ésénsial. Hal ieu dianggap penting sabab henteu tiasa disintésis dina awak sareng kedah diala ngaliwatan suplemén diet atanapi nutrisi. Tryptophan ngumbara tina suplemén dahareun atanapi diet ka ati dimana éta direcah ku énzim tryptophan hydroxylase ka 5-HTP sareng metabolit sanésna kaasup niacin (vitamin B3).

5-HTP ngumbara aliran getih kana uteuk, nyebrang halangan getih-otak anu misahkeun getih tina uteuk sareng asup kana jaringan uteuk. Dina uteuk, 5-HTP dirobih kana 5-HT ku kelenjar kelenjar.

5-HTP sering dianggo salaku suplemén naék serotonin. Suplemén Tryptophan ogé dianggo, tapi sababaraha urang resep nyandak 5-HTP salaku léngkah pikeun salajengna ngarobah metabolisme kana 5-HT (anu hartosna langkung saeutik efek samping pikeun sababaraha jalma) sareng sering damel gancang dina awak.

Naha Awak Manusa nganggo Serotonin?

Salaku neurotransmitter, serotonin ngatur intensitas sinyal synaptic. 5-HT maénkeun rupa-rupa peran penting anu mangaruhan fungsi fisik sareng psikologis.

Ieu daptar parsial kumaha serotonin jalan dina awak:

  • Laras tina wanda, napsu, nyerna, perilaku sosial, libido, bobo sareng ingetan
  • Peran ngadukung dina produksi susu payudara
  • Dipaké pikeun métabolisme tulang
  • Ngajaga efisiensi kardiovaskular
  • Ngabantosan dina regenerasi ati
  • Diperyogikeun pikeun bagéan sél anu éfisién

Serotonin Pikeun Ngurangan Gejala Deprési

Kasus depresi, kahariwang, sareng sagala rupa kaayaan méntal sanés pisan dipatalikeun sareng hormon sareng / atanapi teu saimbangna neurotransmitter. Henteu aya anu dipikanyaho sabab anu sanés pikeun déprési.

Seueur faktor anu mangaruhan jalma anu tangtu sareng ngakibatkeun déprési. Faktor ieu tiasa kalebet:

  • Umur jalma
  • kaséhatan umum
  • Milih diet
  • Tingkat Tahap
  • Lokasi Geografis
  • Faktor séjén ..

Dina sababaraha kasus, tingkat serotonin anu handap dipatalikeun sareng déprési. Ieu henteu acan terang naha depresi nyababkeun panurunan dina tingkat serotonin atanapi upami depresi parantos disababkeun ku tingkat serotonin anu séhat.

Dina hal naon waé, tingkat rendah 5-HT mangrupikeun kajadian anu umum dina jalma anu depresi.

Kusabab 5-HT teu tiasa langsung ditambihkeun, hiji kajian dilakukeun sareng 5-HTP salaku cara ningkatkeun tingkat serotonin dina uteuk. Pangkalan Data Ubar Alam tos ngaevaluasi 5-HTP salaku suplemén diet anu berpotensi efektif dina depresi. Sababaraha studi ngusulkeun yén pamakean 5-HTP tiasa sami sareng sababaraha pangobatan antidepresan umum.

Panalungtikan 5-HTP

Dina hiji kajian, salah sahiji kelompok pasien nampi 150-400 mg 5-HTP poean sareng grup anu sanés nampi 20-40 mg fluoxetine (Prozac). Panaliti lumangsung dalapan dosis sawit tina 5-HTP atanapi fluoxetine dimimitian dina dosis anu handap sareng saeutik demi saeutik ningkatkeun dosis anu pangluhurna.

Dina ahir diajar, 5-HTP kapanggih gaduh pangaruh anu sami pikeun ngirangan gejala depresi salaku fluoxetine. Panalitiyan sanés nunjukkeun hasil anu sami sareng mendakan yén 5-HTP sami sareng perbaikan gejala depresi kalayan fluvoxam (Luvox) atanapi imipramine (tofranil).

Panalitiyan sanés parantos nalungtik pamakean 5-HTP salaku terapi ramping ka antidepresan konvensional anu sanés. Hiji studi nunjukkeun yén 300 mg 5-HTP digabungkeun sareng 50 mg trisilicontain antidepressant chlorimipramine sacara signifikan ngirangan gejala depresi dina penderita nampi chlorimipramine waé.

Leuwih seueur panaliten diperyogikeun pikeun ngaleungitkeun efek tina 5-HTP, ngirangan gejala déprési, sareng ningkatkeun tingkat serotonin dina uteuk. Ayeuna, 5-HTP henteu disatujuan ku FDA salaku ubar pikeun pencegahan atanapi pengobatan depresi.

Kumaha Ningkatkeun Tingkat Serotonin dina Awak?

Kalayan ku Prévalénsi antidepresan sapertos MAOIs (inhibitor monoamine oxidase) sareng SSRIs (selektif 5-HT reuptake sambetan), peryogi pisan cara alami pikeun ningkatkeun serotonin. Sanaos aya seueur perawatan anu suksés nganggo obat dasar, pangobatan ieu ogé ngagaduhan daptar efek samping.

Jalma milari cara sacara alami ningkatkeun kagiatan 5-HT sacara alami dina uteuk. Métode ieu kaasup:

Parobih Diét: Aya henteu pangan anu langsung ngandung serotonin, tapi aya katuangan anu masihan awak anjeun langkung seueur. Ieu mangrupikeun katuangan anu luhur dina asam amino L-tryptophan. Maca tulisan L-Tryptophan - Naon Éta? pikeun mendakan tuangeun tuangeun anu mana anu paling luhur asam amino ieu.

Ningkatkeun tingkat kagiatan anjeun: Teu aya ragu ngeunaan épéktivitas latihan salaku dorongan kaséhatan global.

Latihan teu ditingalikeun ningkatkeun tingkat serotonin, tapi sababaraha kali parantos nunjukkeun yén latihan ningkatkeun wanda sareng nyata ngirangan depresi.

Kanyataanna, seueur panilitian anu nyimpulkeun yén kagiatan fisik nyalira sakumaha épéktip pikeun nginum obat sareng / atanapi psikoterapi salaku perlakuan kanggo déprési. Salaku tambahan, palatihan sareng suplemén L-tryptophan parantos dilaporkeun supados langkung seueur asam amino ieu nyebrang panghalang getih-otak.

Éta disababkeun ku peluncuran insulin anu dipengaruhi-éduksi, anu ngarobih asam amino sanés tapi henteu tryptophan, anu hartosna prékursor penting ieu nyebatkeun halangan getih-otak anu langkung saé.

Suplemén Serotonin

Suplemén Serotonin 5-HTP: suplemén 5-HTP didamel tina sumber alami sapertos Griffonia simpleicifolia ti Afrika Kulon. Sawaktos Anjeun ningkatkeun jumlah 5-HTP dina sistem anjeun, gizi anu dipikabutuh pikeun sintésis serotonin siap sayogi.

Ngobrol sareng dokter anjeun ngeunaan ngagunakeun suplemén 5-HTP. Dokter anjeun bakal tiasa nangtukeun dosis pangsaéna sareng kabutuhan pikeun fisiologi pribadi anjeun, ogé nangtoskeun upami aya efek samping atanapi interaksi sareng pangobatan atanapi suplemén anu tos aya.

sumber
  1. Morrissette DA, Stahl SM. Modulate sistem serotonin dina pengobatan gangguan depresi utama. CNS Spectr. 2014
  2. Howell LL, Cunningham KA. Serotonin 5-HT2 interaksi reséptor sareng fungsi dopamin: implikasi pikeun terapi dina gangguan panggunaan kokain. Farmakol Pdt. 2015
  3. Tang H, McGowan OO, Reynolds GP. Polymorphism of serotonin neurotransmission sareng épék na tindakan antipsychotic. Farmakogénomik. 2014
  4. Watts SW. Serotonin sareng saraf indrawi: pasamoan dina sistem kardiovaskular. Vascul Pharmacol. 2014
  5. Alusik S, Kalatova D, sindrom Paluch Z. Serotonin. Neuro Endocrinol Lett. 2014
  6. Selvaraj S, Arnone D, Cappai A, Howes O. Alterasi dina sistem serotonin di skisofrenia: ulasan anu sistematis sareng meta-analisa postmortem sareng paniluan imaging molekular. Neurosci Biobehav Pdt. 2014
  7. Naumenko bobodoran, Popova NK, Lacivita E, Leopoldo M, Ponimaskin EG. Interplay antara serotonin 5-HT1A sareng reséptor 5-HT7 dina gangguan depresi. CNS Neurosci Ther. 2014
  8. Fabbri C, Minarini A, Niitsu T, Serretti A. Ngartos farmakogenetik piknik serotonin selektif manéhkeun deui. Ahli Opin Narkoba Metab Toxicol. 2014
  9. Benhamú B, MartÃn-Fontecha M, Vázquez-Villa H, Pardo L, López-RodrÃguez ML. Serotonin 5-HT6 antagonis reséptor pikeun pengurangan kakurangan kognitif dina panyakit Alzheimer. J Med Kimia. 2014
  10. Dayer A. Jalur anu aya hubunganana sareng Serotonin sareng palastik palambuhan: relevan pikeun gangguan jiwa. Klinik Dialogues Neurosci. 2014
  11. Ding S, Zhou FM. Peraturan serotonin ti subonalam. Rev Neurosci. 2014
  12. Monti JM, Jantos H. Peranan serotonin 5-HT7 dina resep ngatur bobo sareng waktuna. Rev Neurosci. 2014
  13. Dussor G. Serotonin, agonis 5HT1, sareng migrain: data anyar, tapi patarosan lami henteu dijawab. Curr Opin Ngurus Kamanusaan sarta Studi Palliat. 2014
  14. Bundeff AW, Woodis CB. Sambetan serotonin selektif pikeun ngarobih sindrom bowel gampang ngaleungitkeun. Ann Pharmacother. 2014
  15. Gabriele S, Sacco R, Persico AM. Tingkat serotonin getih dina karusuhan spéktrum autisme: ulasan sacara sistematis sareng analisis meta-analisa. Eur Neuropsychopharmacol. 2014
  16. Yang CJ, Tan HP, Du YJ. Gangguan ngembangkeun sinyal serotonin tiasa aub dina autisme salami kamekaran otak awal. Gerentes. 2014
  17. Patrick RP, Ames BN. Hémat Vitamin D ngatur sintésis serotonin. Bagian 1: relevan pikeun autisme. FASEB J. 2014
  18. Reeves RR, Ladner ME, Smith P. Ngeunaan sindrom serotonin. J Miss State Med Assoc. 2013
  19. Seyedabadi M, Fakhfouri G, Ramezani V, Mehr SE, Rahimian R. Peranan serotonin dina mémori: interaksi sareng neurotransmitter sareng sinyal hilir. Exp Brain Res. 2014
  20. Mahar I, Bambico FR, Mechawar N, Nobrega JN. Tekanan, serotonin, sareng neurogenesis hippocampal dina hubungan déprési sareng épék antidepresan. Neurosci Biobehav Pdt. 2014
  21. Uphouse L. Pharmacology of serotonin sareng kalakuan seksual awéwé. Pharmacol Biochem Behav. 2014
  22. Johnston KD, Lu Z, Rudd JA. Ningali saluareun reséptor 5-HT (3): ulasan ngeunaan peran serotonin anu langkung lega dina apotekologi tina seueul sareng utah. Eur J Pharmacol. 2014
  23. Kalbitzer J, Kalbitzer U, Knudsen GM, Cumming P, Heinz A. Kumaha serotonin home sitimer ramalan ngarobih lingkungan: modél ngajelaskeun parobahan musiman otak 5-HTT salaku fenétype panengah tina 5-HTTLPR. Psychopharmacology (Berl). 2013
  24. Bijlsma EY, Chan JS, Olivier B, Veening JG, Millan MJ, Waldinger MD, Oosting RS. Balukar efek seksual antidepresan serotonergik: ditengah ku ngahambat serotonin dina ngaleupaskeun dopamin sentral? Pharmacol Biochem Behav. 2014
  25. Adnot S, Houssaini A, Abid S, Marcos E, Amsellem V. Serotonin transporter sareng reséptor serotonin. Kétang Exp Pharmacol. 2013
  26. Hensler JG, Artigas F, Bortolozzi A, Daws LC, De Deurwaerdère P, Milan L, Navailles S, Koek W. Catecholamine / Serotonin interaksi: sistem mikir pikeun fungsi otak sareng panyakit. Adv Pharmacol. 2013
  27. Haberzettl R, Bert B, Fink H, Fox MA. Model sato tina sindrom serotonin: tinjauan sistematis. Behav Brain Res. 2013
  28. Kato S. Peran rébatén serotonin 5-HT₃ dina peradangan peujit. Biol Farm Bull. 2013
  29. Siegel JZ, Crockett MJ. Kumaha serotonin ngawangun pertimbangan moral sareng perilaku. Ann NY Acad Sci. 2013
  30. Cunningham KA, Anastasio NC. Serotonin dina nexus of impulsivity sareng cue réaktivitas dina kecanduan kokain. Neuropharmacology. 2014
  31. AJ Bradley, AJ Lenox-Smith. Naha nambihan noradrenaline ngahambat sareng ngahambat serotonin ngahambat ngalambatkeun khasiat pasien sareng déprési? Pamariksaan sistematis pikeun meta-nganalisa sareng uji pragmatis acak acak. J Psychopharmacol. 2013
  32. Mawe GM, Hoffman JM. Sérotonin sinyal dina usus - fungsina, disfungsi sareng target terapi. Nat Rev Gastroenterol Hepatol. 2013
  33. Celada P, Bortolozzi A, Artigas F. Serotonin 5-HT1A reséptor minangka targét pikeun agén pikeun ngubaran gangguan jiwa: rasional sareng status panalungtikan ayeuna. CNS Narkoba. 2013
  34. Gur TL, Kim DR, Epperson CN. Pangaruh sistem saraf pusat tina serotonin selektif perencat prenatal: nyéépkeun sinyal liwat bising. Psychopharmacology (Berl). 2013
  35. Kuhn M, Popovic A, Pezawas L. Neuroplasticity sareng memori formasi dina kalainan depresi utama: perspektif genetika imaging on serotonin sareng BDNF. Malikeun deui Neurol Neurosci. 2014
  36. Salomon RM, Cowan RL. Serotonin osilasi fungsi dina depresi. Synaps. 2013
  37. Araragi N, Lesch KP. Serotonin (5-HT) dina pangaturan émosionalitas anu aya hubunganana sareng déprési: wawasan tina transporter 5-HT sareng tryptophan hydroxylase-2 model mouse. Tar Tarawang Curr. 2013
  38. Cowen P, Sherwood AC. Peran serotonin dina fungsi kognitif: bukti tina studi anyar sareng implikasi kanggo pamahaman depresi. J Psychopharmacol. 2013
  39. Catena-Dell'Osso M, Rotella F, Dell'Osso A, Fagiolini A, Marazziti D. Peradangan, serotonin sareng déprési utama. Tar Tarawang Curr. 2013
  40. Viguier F, Michot B, Hamon M, Bourgoin S. Pelbagai peran serotonin dina mékanisme kontrol nyeri - implikasi tina 5-HTâ ‚‡ sareng jinis reséptor 5-HT anu sanés. Eur J Farmakol. 2013
  41. Harrington RA, Lee LC, Crum RM, Zimmerman AW, Hertz-Picciotto I. Hipotesis serotonin: implikasi pikeun milih serotonin ngahambat pamakean ngahambat nalika kakandungan. Autisme Res. 2013
  42. Blier P, El Mansari M. Serotonin sareng saluareun: terapi pikeun depresi utama. Philos Trans R Soc Lond B Biol Sci. 2013
  43. Pringle A, McCabe C, Cowen PJ, Harmer CJ. Perawatan antidepresan sareng pamrosesan émosional: tiasa urang sosialisasi peran serotonin sareng noradrenalin? J Psychopharmacol. 2013
  44. Adipati AA, Bègue L, Bell R, Eisenlohr-Moul T. Revisiting hubungan serotonin-agresi dina manusa: meta-analysis. Psikol Bull. 2013
  45. Baganz NL, Blakely RD. Dialog antara sistem imun sareng uteuk, diucapkeun dina basa serotonin. ACS Chem Neurosci. 2013
  46. Gupta A, Sharma PK, Garg VK, Singh AK, Mondal SC. Peran serotonin dina karusuhan afektif musiman. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2013
  47. Gershon MD. 5-Hydroxytryptamine (serotonin) dina saluran pencernaan. Kur Opin Endocrinol Diabetes Obes. 2013
  48. Nelson EM, Philbrick AM. Ngahindarkeun sindrom serotonin: sifat interaksi antara tramadol sareng sambetan serotonin selektif. Ann Pharmacother. 2012
  49. Trakhtenberg EF, Goldberg JL. Peran serotonin dina axon sareng dendrite kamekaran. Int Rev Neurobiol. 2012
  50. Benningfield MM, Cowan RL. Fungsi serotonin otak dina pangguna MDMA (ecstasy): bukti pikeun neurotoxicity na berterusan. Neuropsychopharmacology. 2013
  51. Meneses A, Liy-Salmeron G. Serotonin sareng émosina, pangajaran sareng ingetan. Rev Neurosci. 2012
  52. Fidalgo S, Ivanov DK, Kayu SH. Serotonin: ti luhur ka handap. Biogérontologi. 2013
  53. DomÃnguez-López S, Howell R, Gobbi G. Characterization of serotonin neurotransmission dina beurit ketukan: implikasi pikeun déprési utama. Rev Neurosci. 2012
  54. Lesch KP, Waider J. Serotonin dina modulasi kasuburan saraf sareng jaringan: implikasi pikeun gangguan neurodevelopmental. Neuron. 2012
  55. Kroeze Y, Zhou H, Homberg JR. Génétika tina serat serotonin selektif mancing deui. Farmakol Ther. 2012
  56. Curran KP, Chalasani SH. Sirkuit sareng serotonin: naon anu tiasa diajarkeun invertebrata? Balikkeun Neurosci. 2012
  57. Kant S, Liebelt E. Ngenal karacunan serotonin di jabatan darurat murangkalih. Kamanusaan sarta Studi Pediatr Émbaran. 2012
  58. Haleem Nining. Serotonin neurotransmission dina anorexia nervosa. Behav Pharmacol. 2012
  59. Nonogaki K. Serotonin konflik dina dahar sare. Hawa Vitam. 2012
  60. Maron E, Nutt D, Shlik J. Neuroimaging sistem serotonin dina karesahan kahariwang. Curr Parawatan Des. 2012
  61. Berumen LC, RodrÃguez A, Miledi R, GarcÃa-Alcocer G. Serotonin reséptor dina hippocampus. ScientificWorldJournal. 2012
  62. Dalley JW, Roiser JP. Dopamine, serotonin sareng impulsivity. Gerentes. 2012
  63. Watts SW, Morrison SF, Sadikin RP, Barman SM. Serotonin sareng pangaturan tekanan darah. Farmakol Pdt. 2012
  64. Cirillo C, Vanden Berghe P, Tack J. Peran serotonin dina fisiologi gastrointestinal sareng patologi. Minerva Endocrinol. 2011
  65. Kiser D, Steemers B, Branchi I, Homberg JR. Interaksi bulak balik antara serotonin sareng paripolah sosial. Neurosci Biobehav Pdt. 2012
  66. Sadler DUA. Sambetan serotonin reuptake sambetan (SSRIs) sareng cacad jantung: mékanisme poténsial pikeun asosiasi anu ditaliti. Reproduksi Toxicol. 2011
  67. Ciarleglio CM, HEU Resuehr, McMahon DG. Interaksi tina sistem serotonin sareng circadian: hakekat sareng asuhan dina irama sareng blues. Gerentes. 2011
  68. Fernandez SP, Gaspar P. Nalungtik kahariwang sareng fenotypes sapertos anu depresi dina modél beurit genetik tina depletion serotonin. Neuropharmacology. 2012
  69. Geldenhuys WJ, Van der Schyf CJ. Peran serotonin dina Panyakit Alzheimer: target terapi énggal? CNS Narkoba. 2011
  70. Bardin L. Peranan kompléks tina serotonin sareng reséptor 5-HT dina nyeri kronis. Behav Pharmacol. 2011
  71. Homberg JR. Serotonin sareng prosés kaputusan. Neurosci Biobehav Pdt. 2012
  72. Watanabe H, Mawar MT, Aso H. Peranan serotonin periferal dina glukosa sareng metabolisme lipid. Curr Opin Lipidol. 2011
  73. Monti JM. Serotonin ngendalikeun kabiasaan bobo-bobo. Saré Med Wahyu 2011
  74. Sanner JE, Frazier L. Peranan serotonin dina depresi sareng ngagumbung dina populasi panyakit arteri koronér. J Perawat Cardiovasc. 2011
  75. Meneses A, Perez-Garcia G, Ponce-Lopez T, Tellez R, Pangiriman Castillo C. Serotonin sareng memori. Neuropharmacology. 2011
  76. Olivier JD, Blom T, Arentsen T, Homberg JR. Épék gumantung umur tina sélér serotonin selektif nyupeuskeun sambetan dina manusa sareng rodénsia: A review. Prog Neuropsychopharmacol Biol Psychiatry. 2011
1 Star2 Béntang3 Béntang4 Béntang5 Béntang (1 sora, rata-rata: 5.00 kaluar ti 5)
Loading ...

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *